Bonusrekrytering VT21!

Vi söker nu ännu fler rådgivare till Gatujuristerna inför vårterminen 2021. Vill du hjälpa samhällets utsatta samtidigt som du får chansen att öva upp dina juridiska kunskaper i praktiken? Då kanske detta är någonting för dig!

Tjänsten
Gatujuristerna erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning till socialt utsatta i
Stockholmsområdet. För närvarande tillhandahåller Gatujuristerna veckovis
rådgivning på tio anläggningar. Rådgivningen sker i grupper om 3-5 juriststudenter inklusive en gruppledare. Arbetet varierar men består ofta i att svara på juridiska frågor, granska ärenden och beslut, kontakta myndigheter och utarbeta överklaganden. De flesta ärenden rör socialrätt och hyresrätt.

Som rådgivare arbetar du ideellt, vid ett tillfälle i månaden på 2-3 timmar. Det finns även goda möjligheter att engagera sig utöver detta.


Nya rådgivare får genomgå en introduktionsutbildning. Under coronapandemin har utbildningen genomförts i digital form.

Din profil
Vi söker dig som studerar termin 3-9 på juristprogrammet. Du har ett engagemang
för att hjälpa människor samtidigt som du vill öva upp dina praktiska juridiska
kunskaper.

I ditt personliga brev bör du: beskriva dig själv, hur du kommit i kontakt med oss samt vad du tror att du kan bidra med som rådgivare. Berätta vad du har gjort tidigare som du tror kan vara en tillgång i rollen som rådgivare i Gatujuristernas verksamhet. Beskriv ditt sociala engagemang, dina intressen samt andra relevanta erfarenheter.

Då vår verksamhet bygger på gemensamt ansvar är pliktkänsla en egenskap vi förutsätter hos den som söker till oss. Vi utgår ifrån att du kommer ta uppdraget seriöst och vara närvarande under hela terminen. Kontinuitet är också något vi värdesätter. Det är därför meriterande om du har möjlighet att stanna flera terminer.

Formalia
Det personliga brevet bör högst vara en A4-sida med sedvanliga inställningar för textstorlek, radavstånd och marginaler. Vi är inte intresserade av ditt CV eller dina betyg. Ange vilken termin du läser, ditt namn, telefonnummer och e-postadress, samt eventuella språkkunskaper du besitter utöver svenska och engelska. Döp ditt personliga brev enligt formeln ”NamnEfternamnTermin.pdf” så att vi enkelt kan hantera din ansökan.

Rekryteringsprocessen
Rekryteringen sker fortlöpande fram till fredag den 12 mars kl. 24.00.

Vi genomför inga intervjuer. Därför är det viktig att din ansökan är genomarbetad, koncentrerad och informativ.


Du kommer kort tid efter eventuell antagning att utbildas, bli placerad i en
rådgivningsgrupp och utskickad på rådgivning, så var beredd!

Ansökan och eventuella frågor skickas till: gatujuristerna@gmail.com


Vi ser fram emot din ansökan!
Ledningsgruppen, Gatujuristerna

Dela artikeln

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest