Expansion och uppstart

Det har varit en spännande och hektisk första vecka på vårsäsongen för oss på Gatujuristerna!

Vi har startat upp på fem ”gamla” och tre nya anläggningar. Samtidigt fortsätter önskemålen trilla in från andra verksamheter som vill att vi ska börja erbjuda rådgivning även hos dem.

Inför terminen har vi också, i samarbete med Equal och Riksförbundet för social och mental hälsa (RSMH) i Stockholm rekryterat en grupp mer erfarna juriststudenter som ska kunna ta mer invecklade och omfattande ärenden. Gruppen kallar vi processgruppen, och förberedelserna är i full gång för att arrangera en föreläsningsserie för att boosta gruppens kompetens inom allt ifrån process, retorik och problemlösning till socioekonomiska frågor och funktionsrätt.

I och med expansionen till fler anläggningar har vi också vuxit från 86 personer under höstterminen till 121 personer idag. Som tur är, fick vi exceptionellt många bra ansökningar. I onsdags hade vi introduktionsmöten för alla nya gruppledare, rådgivare och processare via Zoom. Det var härligt att äntligen få ansikten till alla mailkonversationer, och vi i ledningsgruppen känner oss riktigt taggade på att utforska nya territorier tillsammans!

I torsdags var vår ordförande Olof med på en paneldebatt i Juridiska föreningens regi, och pratade om vikten av ideellt arbete både för ens personliga och professionella utveckling, och hur fantastiskt det är att kunna använda sina juridiska kunskaper för att hjälpa andra människor på ett väldigt konkret sätt.

Nästa vecka fortsätter nyheterna! Processgruppen är inbjuden till en föreläsning med Equals Per Sternbeck på måndagen, inför gruppens första rådgivningstillfälle där på onsdagen. På fredag inleder vi sedan säsongens arbete på Riksförbundet för social och mental hälsa (RSMH). Mer info om processgruppen kommer så småningom.

Fortsättning följer!

Allt gott,
Gatujuristernas ledningsgrupp
(Olof, Yohanna, Anujin, Melina, Oskar, Elise och Celeste)

Dela artikeln

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest