Om rådgivningen

Gatujuristerna tar sig an ärenden av varierande omfattning och karaktär. Ofta rör det sig om hyresrätt, familjerätt, socialrätt och arbetsrätt.

Rådgivningen är helt gratis. Läs mer här nedanför om vad vi kan hjälpa med och hur det går till samt hur du bokar.

Vad kan vi hjälpa med?

Vi hjälper bland annat till med överklaganden, skuldfrågor och kontakt med myndigheter. Vi har goda kontakter med andra organisationer, och vidarebefordrar gärna kontakt till dessa när det är lämpligt.

Hur går det till?

Rådgivningen sker på svenska eller engelska, beroende på klientens önskemål. Många av våra rådgivare talar också ytterligare språk, men för att vara säker på att vi kan förstå varandra väl är du välkommen att ta med en tolk (t.ex. en kompis eller anhörig).

Rådgivarna, som alla är juriststudenter, arbetar i grupper om 3-5. All rådgivning sker under tystnadsplikt.

Klienten får först berätta om sitt (eller sina) juridiska problem. Rådgivningsgruppen diskuterar sedan frågan. Då kan det hända att klienten får lämna rummet en liten stund. Sedan berättar rådgivarna vad de har kommit fram till och vilka vägar som finns att gå.

Träffa oss

Rådgivningen äger rum på dagverksamheter i Stockholm och Uppsala i samarbete med Convictus, Frälsningsarmén, Ny Gemenskap och Medborgarkontoret. Vi har sedan våren 2021 även en processgrupp som driver ärenden i förvaltningsdomstol.

Varje anläggning har olika system för bokning av tid eller drop-in - kontakta den anläggning du vill besöka för mer information.

Bankgiro: 5739-5030  

Swish: 123 655 96 94

Organisationsnr: 802535-2835

info@gatujuristerna.com | Integritetspolicy | Kontakta oss