Utbildningar och event

Gatujuristerna försöker ständigt skapa mervärde för våra rådgivare som bidrar med ideella krafter.

En viktig del av detta är att erbjuda praktiskt applicerbara kunskaper, perspektiv och verktyg som vi tycker fattas inom juristutbildningen. Vårt mål är inte bara att hjälpa klienterna få sina behov tillgodosedda – utan också att höja alla gatujuristers kompetens inför både rådgivningen och sitt framtida yrkesliv.

Föreläsningar

För att kunna åstadkomma mervärde och kompetenshöjning så har vi bland annat ett löpande samarbete med Centrum för rättvisa, som varje termin håller en föreläsningsserie för gatujurister. Bland annat hålls en föreläsning om olika former av rättsmedel.

Vi tar ofta in både samarbetspartners och andra aktörer för att lära oss mer om ämnen som är relevanta för oss. Tidigare har vi bland annat haft föreläsningar om konflikthantering, hur man upptäcker och hanterar offer för trafficking, och om vilka problem våra primära klientgrupper hanterar i sin vardag och i mötet med myndigheter.

Event

Varje termin inleds med en kick off där vi har våra introduktionsutbildningar för nya rådgivare och gruppledare.

Ofta har vi även haft en terminsavslutning, antingen hos en av våra samarbetspartners eller i form av en gemensam picknick.

Vi uppmuntrar alla i föreningen att passa på att umgås och knyta kontakter med varandra närhelst ni har möjlighet; vi är ett bra gäng, och framtidens bästa kontakter är dagens mest varmhjärtade, engagerade studenter.

Tipsa oss!

Om du har ett tips på en föreläsning eller workshop eller annat event som du vill arrangera, erbjuda eller helt enkelt skulle vilja att någon drog igång – hör av dig på info@gatujuristerna.com.

Bankgiro: 5739-5030  

Swish: 123 655 96 94

Organisationsnr: 802535-2835

info@gatujuristerna.com | Integritetspolicy | Kontakta oss