Bli en Gatujurist

Gatujuristerna söker rådgivare till processgruppen för vårterminen 2023.

Är ni sugna på att sätta era juridiska kunskaper på prov och få praktisk juridisk erfarenhet som går att kombinera med studierna? Läs mer!

Ansökan Processgruppen

Här kan du klicka dig vidare för att söka till Processgruppen. Vill du veta mer om Gatujuristerna och rådgivningen så kan du läsa längre ner här på sidan.

Om Processgruppen

Som del av Gatujuristernas processgrupp lär du dig navigera rättssystemet och Myndighetssverige i praktiken, samtidigt som du får följa klienter och ärenden över längre tid. Du arbetar 3 timmar varannan vecka på plats på Equal Sthlm (Qvinnoqraft).

Vi arbetar däremellan med att skriva inlagor och att ställa upp som ombud i muntliga förhandlingar i förvaltningsdomstol – eller andra förekommande uppgifter.

På Equal/Qvinnoqraft har vi många klienter som lever med våld, missbruk och psykisk ohälsa, och ärenden rör ofta socialtjänstlagen. Processgruppen har även ett samarbete med RSMH och FUB, vilket innebär att frågor om goda män, förvaltare eller LSS-åtgärder kan förekomma. Vid ärenden som utgår från RSMH och FUB sköts klientkontakten som regel via telefon och e-post.

Din profil

Du behöver ha en känsla av personligt ansvar för att försöka förbättra klientens situation. Vi utgår ifrån att du som ansöker tänker ta uppdraget seriöst och vara närvarande under hela terminen, och att du kommer att upprätthålla goda kommunikationer med både gruppledare, klienter, anläggningar och myndigheter.

Det finns tekniskt sett inga särskilda krav för processgruppens medlemmar utöver Gatujuristernas allmänna terminsgräns, men arbetet är på avancerad nivå både juridiskt och vad gäller personlig mognad. Om du är osäker – sök! Personliga egenskaper och engagemang är superviktigt.

Särskilt meriterande/prioriterat:

- Initiativförmåga och samarbetsförmåga!
- Tidigare arbete med Gatujuristerna.
- Andra erfarenheter av arbete med målgruppen.
- Andra erfarenheter av juridiskt arbete, framför allt processande, alternativt arbete på myndighet.
- Att ha läst processrätt.
- Att ha läst förvaltningsrätt- och förvaltningsprocessrätt – eller att man gör det under terminens gång.

Rekryteringsprocessen

Sista ansökningsdag till samtliga är den 25 januari. Vi genomför inga intervjuer. Därför är det viktig att din ansökan är genomarbetad, koncentrerad och informativ. Du kommer kort tid efter eventuell antagning att utbildas, bli placerad antingen i en rådgivningsgrupp eller i processgruppen, så var beredd.

Eventuella frågor skickas till: info@gatujuristerna.com

Bankgiro: 5739-5030  

Swish: 123 655 96 94

Organisationsnr: 802535-2835

info@gatujuristerna.com | Integritetspolicy | Kontakta oss